tisdag 31 augusti 2010

Mussebröd

Tösen knådar och knådar och rullar och formar.
"Och så behöver jag lite russin."
Det blev en Musse.
Vi bakar bröd med polenta i väntan på att det ska komma paket på posten med böcker och garner.

söndag 29 augusti 2010

På marknaden uti Nora

Vi trotsade regnet och begav oss ut på marknad idag. Det blev lite ätbart; majs, nougat, korv och getost. Jag köpte en svampkorg till mig som, när det inte är svamptider, kanske får bli en garnkorg. Tösen ska ha sin korg till lingon och blåbär. Hoppas det är bra svamp/lingon/blåbär-plockarväder nästa helg.

torsdag 26 augusti 2010

Skördetid

Jag har skördat mina tomater. Några gröna hänger kvar. Jag funderar på att ta tillvara på fröer ur ett par tomater för att så till våren.

Tänk om jag kunde komma till skott och beställa lite garner ikväll. Får se vad det finns för ork när alla måsten är klara. För ikväll måste jag.

onsdag 25 augusti 2010

Jag är med!

Egentligen var det ingen tvekan. Jo, lite, eftersom min symaskin helt slutade fungera förra helgen. Men nu har jag lånat min Mors. Så nu är jag på´t igen! Jag har anmält mig till Stickameras Stickpåsebyte. Nu har jag inte bara min Tösabit som lockar till sömnad utan en liten utmaning då jag ska sy något som ska passa min byteskompis.

tisdag 24 augusti 2010

Syjunta hemma

Jag kommer inte så ofta iväg på stickcaféer och syjuntor. Idag sa Tösen bestämt att hon skulle ha nål och tråd och sax och sy ett gosedjur. Vi hittade filttyg, hon ritade mönster och det blev ett spöke. Spöket blir rosa och lila. Sedan visade jag hur hon skulle sy, och hon sydde. Så fint och prydligt. Vad kul! Nu kan vi ha syjunta här hemma. Jag är sugen på att sy på maskin, men jag kommer inte riktigt till skott. Tur att det är någon här hemma som drar igång lite sömnad.

Jag har till och med lite svårt att komma igång att sticka. Jag är nog sugen på att starta något nytt men tycker inte att jag får det än. Jag vill också köpa garn, men kan inte bestämma mig för vilket. Jag skulle vilja ha något i bomull/ull-blandning. Tips?
"Det är inte lätt när det är svårt".

söndag 22 augusti 2010

Förhöst

Nu nalkas den, Hösten. De senaste dagarna har varit soliga och friska. Även om just den här regnbågsdagen var ganska regnig. Det är första gången jag sett en regnbåge verkligen gå ner i marken. Lyckliga de som bor i den gården.

Dagarna är fortfarande långa och skapligt varma. Det går fortfarande att sitta ute om kvällarna med lite extra koftor och sjalar. Det är nog det jag gillar bäst med hösten; att ta på sig ullkofta och ullsjal.
Och kantareller så klart! När jag inte hittar själv så brukar min far skicka en låda kantareller på posten. Jo, det är faktiskt sant!

lördag 21 augusti 2010

Det är inte klokt!

Så här är det i vår kommun.
Vad är det för folk som bestämmer så...?
Förtydligande: Fram till sommaruppehållet så åt våra pedagoger i kommunen kostnadsfritt tillsammans med barnen, sk. "pedagogiska måltider", på förskolor och skolor. Men nu ska de behöva betala för att få äta barnens mat tillsammans med barnen. De sitter naturligtvis med barnen när de äter, men äter då själva ingenting.

söndag 15 augusti 2010

Prinsessa

Vi ska på 4-årskalas idag. Vad passar bättre då än en prinsesskrona i present, tillsammans med medeltida smycken? Ingenting tycker Tösen. Så vi har haft pysselverkstad nu på morgonkvisten.

lördag 14 augusti 2010

Kallt kaffe med is

Aldrig trodde jag väl att kallt kaffe med is i, eller "Frappe", skulle vara god. Men det är den. Särskilt en sån här varm och stillastående eftermiddag.

Vi har varit i Arboga på Medeltidsmarknad och jag hade laddat penningapungen för inköp av linnetyger, vackra knappar och garn. Men inget av detta fanns. Istället köpte jag glaspärlor som Tösen och jag har gjort halsband av.

Vår enda odling, en tomatplanta, har tagit sig fint i sommar och börjar få vacker färg.

torsdag 12 augusti 2010

Kofta i Plommon

Tappan Zee har fått ligga och vänta under sommaren. Nu har den plockats fram och fått fart igen. Jag har tagit av för ärmarna så nu flyter det på med slätstickning en bra bit. Garnet är Drops Muskat i en väldigt Emmig färg, Plommon.Jag är väldigt sugen på att starta upp en Yll o Tyll-kofta i grå Drops Karisma också men jag ska vänta ett litet tag till.

Min Dribbling Drops-socka nr. 1 är färdig och den andra är bara precis påbörjad och inte så lång. Det blev inte alls så värst mycket sticktid mina två första arbetsdagar som jag trodde. Det var en snabb liten sittning och en lite längre, sedan var det bara att ta itu med att packa upp, bära runt, städa och fixa.
I dag har jag en ledig dag och Tösen och jag ska gå på Biblioteket och Loppis. Vi ska handla mat och laga en gigantisk köttfärssås!

söndag 8 augusti 2010

Naturens under

Bolltistel. Snart är den blå.
(Bilden är tagen av min käre Sambo.)

lördag 7 augusti 2010

Socktider

Jag har blivit socksticksugen nu i sensommartider. På god väg är Dribbling Drops, Junimönstret i StickaMeras Sockklubb. Det känns som en bra stickning nästa vecka då det blir jobbstart med föreläsning och lite tid att sitta med något för händerna. Garnet har jag färgat själv i flera omgångar, inte riktigt som jag tänkt mig, men rätt så roligt ändå. Mönstret är väldigt trevligt!

torsdag 5 augusti 2010

Väldigt blå

Jag har fått en sjal färdigstickad. Den har varit nästan färdig ganska länge. Eller, ja, färdig och färdig. Den ska ju blockas också. Travelling Woman i blått lingarn.

Semestern börjar närma sig sitt slut och vi har haft det så bra. Toppenväder mest hela tiden, fina utflykter och härliga lata dagar. Jag känner mig ganska redo att träffa kollegorna nästa vecka. För det är klart, om någon hade erbjudit mig att få ha några veckors semester till så hade jag glatt tackat ja!

söndag 1 augusti 2010

Mina fiskare

Vi har lata dagar vid husvagnen. I kväll har vi fiskat från bryggan. Vi fick inget napp men roligt var det och kvällen var fin en stund. Nu regnar det igen. Jag hoppas det blir fint väder nästa vecka för då får vi besök och jag ser fram emot bad, utflykter och utesittarkvällar.

Jag har laddat stickväskan med sjalar, sockor och extra stickor, garn och mönster. Jag är inte sysslolös.