torsdag 30 december 2010

Jag tävlar!

Hos Herr Avig.
Annars stickar jag flitigt på en mössa och ska snart ta itu med de två koftorna som fått ligga åt sidan för julstickningar. Jag funderar också på nästa stickprojekt. Alltid.

onsdag 29 december 2010

Stickat till Mor och Far

Pappa är inte helt lätt att få med på bild men jag passade på när han skulle ut i skidspåret och då skulle förstås skidorna vara med!

Stripey stickad i Hjertegarns Vidal Alpaca, favoritgarn, med 4,0:or.
(Mindre än en minut efter att bild nr. 2 på pappa fanns på min Ravelry-sida så kom frågan från designern om hon får använda bilden på Ravelry. Pappa är nu världskändis i stickvärlden och väldigt glad för det.)

Mamma har varit riktigt nyfiken på sin julklapp. Hon har tjuvkikat på bloggen för att få en aning, men inte fått en endaste ledtråd.

 Hon fick Liliaceae i Heavens Hand, också favoritgarn, stickad med 5,0:or.

Ni ser ju hur glada de är för sina klappar!

Jag har varit flitig med stickorna i mellandagarna. Jag har stickat en liten Ishbel samtidigt som mamma stickar en stor. Jag har snart ett par vantar färdiga och ikväll sätter jag igång med en mössa.

måndag 20 december 2010

Blad i alpaca

Nu får jag äntligen packa in julklappsstickningarna i papper! Nja, en har jag ju kvar, men jag har så bra med sticktid i bilen ner till Småland där julen ska firas. Detta är Koftans axelvärmare med blad som mormor och farmor ska få. Jag hoppas få en fin bild på damerna i sina axelvärmare att blogga i mellandagarna.

Dagen idag har varit fylld av både jättetråkiga och jättespännande saker. Men på det hela taget så överväger de spännande sakerna och det känns bra att det här året får avsluta så. *Ta i trä* Faktiskt så har hela det här året varit en riktig berg-och-dalbana. Det har jag inte nämnt här på bloggen och jag tänker lämna det så också. Hoppas jag får blogga roliga och spännande saker nästa år, för det är lättare att dela med sig av.

Nu åter till den långa listan att göra innan julfärden till de Småländska skogarna.

söndag 19 december 2010

Tomteverkstad

Tösen tycker att detta är ett riktigt roligt pyssel. Här blir det muddar, helst hela armarna långa. Och hon planerar redan för jättelånga "Sockvärmarben".

Jag vann!

I Stickameras julkalender har jag vunnit fantastiskt fin ekologisk alpaca från RN Brännvall. Hela 10 nystan! Gissa om jag är glad! Ett särskilt tack till Sambon som hjälpte mig med ordet, han kanske vill ta del av vinsten.
(Bilden är lånad från StickaMeras julkalender lucka 11)

I kväll stickar jag på med min 4:e julklapp som kommer att bli klar, men i sista stund, till julklappsutdelning. Ingen traditionell julklapp* från mig i år alltså.
* En halvt färdigstickad stickning som stickas färdig under julhelgen.

torsdag 16 december 2010

Garnmumsfilibaba

Garnleverans från Yll o Tyll med mumsiga garner. På tal om Drops blaskiga färger så tycker jag att jag träffade riktigt rätt i sökandet efter klatchiga färger. Orange, grön och brun Nepal ska bli vantar. Varma hoppas jag. Delightnystanen, som är ännu klatchigare i verkligheten, ska bli sockor.

söndag 12 december 2010

Tösens halskrage



Annars stickar jag julklappar och beställer garner. Det blir nog ett mjukt paket till mig i jul.

tisdag 7 december 2010

Tvåfärg

Jag är inte så bra på tvåfärgsstickning, men det här går rätt bra. Det blir lite ojämnt. När jag stickar 2 av det bruna och 1 av det lila så kryper det lila in bakom det bruna. När jag, däremot, stickar 2 av det lila och 1 av det bruna så blir det jämnare. Mycket märkigt. Den tråden jag stickar två av har jag längst fram på vänster pekfinger hela tiden och jag tycker jag håller garnerna lika sträckta hela tiden.
Det blir kanske bättre sedan, när jag stickat färdigt och kan sträcka och jämna lite.

Imorgon åker vi till Småland på hemligt uppdrag. Fem stickningar är nerpackade.

söndag 5 december 2010

Juldoft och halsvärme

Vi sparade pepparkaksbaket tills idag. Lagom lite deg för att inte hinna tröttna och ändå tillräckligt för att få juldoften och smakprov. Vi är inte några kakmonster i vår familj, men lite hembakade pepparkakor till jul vill vi ha!

Tösen behöver varmt till halsen och här stickas det en enkel halskrage. Den ska bli färdig snarast, det är ju nu det är kallt. Fast mot veckans -20 grader så har vi bara haft -4 idag. Men det är fortfarande halsduksväder.

lördag 4 december 2010

Emma är...

Jag följde Claras exempel att googla på "Emma är".
Kul grej.

Emma är blåskimrande

Emma är årets lucia

Emma är hemma

Emma är förlorad

Emma är tjusig

Emma är rena rama fotomodellen

Emma är ärlig och lite bitter

 

Julpyssel

Det är lite knepigt att stickblogga när allt jag stickar nu är julklappar. Här är ännu en axelvärmare till en dam som inte brukar kika in här, tror jag.

Vi julpysslar lite annat också. Apelsiner med nejlikor, pepparkakor och  lussekatter.
Annars ska vi bara lata oss idag och sambon har lovat oss en lyxigt god middag.

Är det någon som bläddrat i, och vet något om den här boken?