onsdag 16 september 2009

Höstsol och höstskatter... och höstblåsor

Febern var borta och längtan till dagis tog oss ut till en lekpark igår. Vädret var härligt soligt och Tösen glad och lycklig.
Vi hittade spännande skatter.

Och jag stickade på mina Sunday swing. Snart klara.

Härligt, tänkte vi, nu är hon frisk och får gå till dagis i morgon. Men på kvällen fick Tösen otrolig klåda under fötterna. Vi testade ALLT vi hade hemma, från Alsolsprit till Lavendelomslag. Ingenting funkade. Jag trodde att om bara Tösen får somna så känner hon inte av klådan. Men hon fick inte sova stackarn, det kliade och kliade och kliade. Jag tror hon fått sova i fem timmar i natt. BVC var undrande när jag ringde och frågade om tips. Höstblåsor utan blåsor? För blåsorna sitter på händerna, men där kliar det inte...
Så det blev inget dagis idag heller.

Uppdaterat: Klådan i fötterna fick vi ingen förklaring till. Men OM hon får klåda igen så fick vi med oss hem en liiiten liiiten tablett som hon ska få en fjärdedel av.
Blåsorna på händerna däremot är troligen Höstblåsor (tydligen ett nytt virus från förra hösten) som de inte vet så mycket om. Blåsorna följer efter feber, blir vätskefyllda och smittar så länge de vätskar. Tösen fick ta prov på dem. Hon citerade Lisabet i Madicken: "Det gör väl inte ont?" EFTER att sköterskan tagit hål på blåsorna. Sötgöta!

2 kommentarer:

Marianne sa...

Hoppas tösen kryar på sig snart. Härlig färg på dina sockor.
Ha det gott!

Susanne sa...

Höstblåsor?? Den var ny, man kan undra var alla underligheter kommer ifrån. Hoppas din tjej kryar på sig snabbt. Gillar dina sockor!