torsdag 24 november 2011

Misslyckanden!

Det är inte sant!!!
I de sockmönster jag har på tvåändsstickade sockor så är det 80 maskor på stickor 2,5 som gäller. Jag räknade även maskor på ett par sockor jag stickat förut som dessutom sitter löst. Nu har jag stickat färdigt skaftet och jag får dem inte över foten. Det är förmodligen för att jag stickat med två färger som gör att det blir mer stumt, men jag trodde jag hade den marginalen. Attans!
Repa upp? Eller hårdblocka kanten efteråt? Den är för stor för att göra muddar av.


Inte nog med det. I går på stickcafét så upptäcker jag att istället för 4 sektioner mönster har jag stickat 3 sektioner på min Nyponsjal. Hela tiden har jag räknat mina 3 sektioner och konstaterat att det är ett övertydligt mönster som hela tiden visar alla 4 likadana sekitoner. Hur dum är jag!? Och nu är jag på de tio sista varven. Repa upp och sticka något roligare? Eller sticka färdigt och låtsas som ingenting?

Jag skyller på att jag är jätteförkyld sedan 2 veckor tillbaka och att sambon fortfarande ligger med sitt diskbråck (inne på 9:e veckan!) och det inte riktigt funkar som det borde här hemma. Jag ränner runt och fixar, kanske lite mer än jag behöver.
Jag är nog egentligen slutkörd och jättetrött.
Någonstans måste det ju visa sig.
Och vid närmare eftertanke så är det ju tur att det drabbar mina stickningar och inte något allvarligare och viktigare.

8 kommentarer:

Anonym sa...

men äsch då. . . Krya på dig. . . Och att sticka fel Suuger

Christina sa...

Sjalen tycker jag att gör färdig och lossas som ingenting :) Jag stickar vantar i tvåändstickat och prövar olika sätt: Mudden på den ena som är stickad med två färger blir stummare än den andra som är enfärgad med en mönsterbård. En viktig lärdom. Jag tänker inte ta upp utan jag vill se de olika effekterna så jag vet hur jag ska göra en annan gång. Vantarna ska jag ha själv så jag kan leva med att de är sådana. Krya på dig och gubben :)

dessi9 sa...

Himlar vad det kan röra till sig ibland. Hoppas du kryar på dig snart och att stickningarna är snällare.

Huset på kullen sa...

Hej ja varför ska allt vara smidigt. jag tycker du gör klart sjalen o säger att den ska vara så egen design. Sockarna blir hårdare när det är dubbelt men jag tror du kan töja ut dom så fortsätt du. Annars har du ju ett pat till julklapp åt någon. Ta det lungt nu så du själv hinner att bli bra från snuvan. Det du inte hinner i dag kan du göra en annan dag.
Må så gott o krya på dig Kram beijan

Saras pyssel sa...

Ta det lugnt & sköt om dig själv! Gör inte för mycket - det är ingen som mår bra av det! Krya på er båda två!

Hedvig sa...

Åh nej vad jobbigt! Kan du inte göra vantar av dem istället?

Blenda sa...

Oj, det var visst ett tag sen jag var här hos dig! Det låter som om du/ni har det rätt tufft för tillfället, hoppas att det snart blir bättre med allt!

Jag håller med om att bäddsockorna är för snygga för att bara vara under täcket! Synd att de blir tajta, superfina är de i alla fall! Och vad lustigt med den sneda bilden på Korea-posten... :-)

Ha en bra helg i alla fall /Blenda

j´shörnan sa...

hej jag fick garnen idag tack så mycket jag blev lycklig överraskad jag trodde inte att de var så fina som de var men det blev bättre än förväntad tack kram och ha en skön helg