lördag 21 juli 2012

FärgningsTagetes och Bättringsvägen


Jag trodde inte det var så lätt att odla egen Tagetes som det faktiskt är. Bara att så och vänta. Ja, lite vatten behövs ju men de är rätt tåliga. Den här sorten är ju jättefin, kronblad med mörkröd insida och gul utsida.

Jag är sängliggande efter en operation och hade tänkt kunna sticka så mycket på min bättringsväg. Men det är mer rygg- än sittläge ännu så länge och ståläget är nästan bara till för förflyttning. Inte frågan om att ge sig in i ett fullproppat förråd, hitta rätta härvorna och nysta garn till Rockefeller, mysteriestickningen som det har hunnit komma ut 2 ledtrådar av.
Det skulle jag ha tänkt på lite tidigare...

Så har jag gett mig på en Teststickning till. Det är ju lätt att knäppa på tangentbord när man är sängliggandes...

6 kommentarer:

Saras pyssel sa...

Stackare! Jag hoppas att du kommer upp i sittläge snart så du får komma igång med stickandet igen! Krya på dig!

Elanit sa...

Tack! Skönt att få lite support från någon med uppenbarligen gröna fingrar! Låter inte kul med operation... men det gör väl att något blir bättre kan jag hoppas!

Christina sa...

Här är en till som odlar tagetes till vaxtfärgning. Håller med dig att de är lättodlade - och det blir så fina färger - jag torkar mina innan färgning... Hur gör du? Hoppas du kommer upp från ryggläget snart!!

Linda sa...

Krya på dig, Emma!

Blenda sa...

Oj då, krya på dig!

Tagetes är fint om det inte är för blött - sista gången jag hade Tagetes så blev det liksom som en hopgeggad sörja av dem, och inte så fint om man säger så!

Ha det gott/Blenda

Västmanländskan sa...

Oj, visste inte att du skulle opereras. Krya på dig! Kram!