tisdag 9 april 2013

Aldrig mer Drops Karisma!

 Efter en dags användning så är min nya fina kofta noppig!
Bilden är dålig men det syns tydligt att den är noppig!
Så väldigt dåligt och fult. 
Ska man kontakta Drops? För att markera sitt missnöje.

8 kommentarer:

Zoo keeper sa...

Men åh! :-((((( Jag kastade just en ganska så nystickad kofta, stickad i Drops Big Merino, som blev supernoppig på ingen tid alls. Jag har stickat med Karisma förut, men inte drabbats av jättemycket noppor. Jag tycker nog att ju dyrare garn jag köpt, desto mindre problem med noppor, vilket gjort att jag är mer och mer skeptisk till Drops. Man lägger ju ned så mycket tid... Koftan som jag kastade skall jag sticka om i ett annat garn, för jag gillade modellen.
Om du hör av dig till Drops, vore det intressant att höra vad det säger! Morr, morr!

Manduzana stickar sa...

Nämen, vad tråkigt! Jag stickade ett jättefin kofta i deras Alaska och den nopprar verkligen jäääättemycket. Det är så konstigt att det är så olika kvalitet på deras garner, för andra så som fabel och nepal är ju helt fantastiska. Märkligt.

The Knitting Seaman sa...

Det tycker jag absolut att du ska göra! Jag är inget fan av Garnstudios garner, men det där var det värsta jag sett hittills. Stickade en tröja till sambon i Karisma men den har noppat ytterst lite trots att han använt den en hel del. (Helt klart inom godkänt-ramen.) I och för sig stickade jag ganska hårt, men ändå.

Förstår inte riktigt varför man inte ska reklamera garner bara för att man stickat i dem. Producenten/leverantörens skyldighet slutar ju inte för att produkten använts. Om sulan på dina skor gått sönder efter första promenaden hade du ju inte tvekat, eller hur?

Kolla konsumentköplagen, tror du kommer hitta det du behöver där. Länkar till konsumentverket: http://www.konsumentverket.se/lagar--regler/lagar/konsumentkoplagen/

Kanonkulan sa...

Jag använde Karisma till ett nålbundet fodral till mobilen som ju utsätts för mycket friktion och det har också blivit väldigt noppigt men jag har liksom slitit till det så att det är slätt och fint nu. Så jag har nött ner det. Kan dock inte rekommendera att du ska gå och gnugga tuttarna överallt, dels för att du kan bli haffad för förargelseväckande beteende utan för att jag inte är helt säker på att det funkar lika bra med stickat som med nålbundet. Men hör av dig till dem! Har du tur får du nån sorts kompensation i alla fall!

Cecilia sa...

Trist!
Jag har bara använt Karisma till mössor och det har fungerat bra men noppor efter första användningen är verkligen inte okej!!!

Otaliga projekt sa...

Det där är verkligen IG!!! Jag är alldeles för flat när det gäller att reklamera. Men i detta fallet hade tom jag gjort det. All tid som du har lagt ner på koftan och så blir det såhär.
Näpp, verkligen inte godkänt. Hoppas att du kompenseras.

Medea sa...

Helt otroligt att det blir så efter en dags användning och deras bemötande är ju inte alls okej. Vi får sluta köpa deras garner helt enkelt.

Cecilia sa...

Koftan i sej är ju jättefin synd att garnet inte var till samma grad fint efter åt :(