måndag 19 augusti 2013

Första skoldagen och ...Kineser!...

Först det största och viktigaste!
Tösen har börjat skolan.
Glad och förväntansfull var hon i morse när vi gick till skolan i solskenet. Kompisarna visade bänkpapper och nyinköpta inneskor för varandra innan klockan ringde in.
Samma ingång som i förskoleklassen, men väldigt viktigt att gå på rätt sida i kapprummet när man nu går i 1:an!

Tösen var nöjd efter första skoldagen. Tro jag det!

Sena eftermiddagen var vi en stund hos våra Goda grannar. Tösen och Grannbarnen leker mycket tillsammans och vi hade lite grannsnack innan det var dags att ta kväller.

Plötsligt står det en Kines vid studsmattan och tittar på barnen som hoppar.  Man blir inte så rädd av att se en kort, glad Kines med NK-påse i ena handen och en kamera i andra. Annars borde man kanske bli lite misstänksam på just sånt här märkligt.
Grannpappan går fram och frågar om han kan hjälpa till med något. (Vi är alltså på baksidan av huset, vägen går bortanför huset, längst bort i bild bakom det gröna.)
Men Kineserna, som nu har blivit 3 bara ser sig omkring. De tar lite bilder på barnen. Går runt i trädgården. Kikar i lekstugan. Men de vill inte smaka krusbär.
Vi, Grannmamman, Grannpappan och jag skrattar åt detta och tycker det är jättemärkligt!
(Ni ser dem va?! Jag låtsades fota Tösens konster på studsmattan. Vi svenskar vill gärna smussla lite med vårt fotograferande...)

Kineserna är nu 7 stycken och börjar dra sig mot verandan. (De är, vad jag förstår, på busstur... de kan ju bli hur många som helst!...) Jag säger: "Nu har ni dem snart inne." Grannpappan säger: "Ska jag bjuda in dem?" Jag säger: "Tror inte det behövs."
Några av Kineserna traskar upp på verandan och kikar in i huset. Grannmamman och Grannpappan drar sig också mot verandan för att ha lite koll. En Kines passar på att bli fotograferad tillsammans ett av de riktigt blonda Grannbarnen. Ett par Kineser går in lite grann i en del av huset där det renoveras. Annars håller de sig ute.
Fast jag hade verkligen inte blivit förvånad om de gått husesyn också!
Grannmamman och Grannpappan är riktigt gästvänliga så Kineserna hade tur som hälsade på i just deras trädgård!

Jag säger precis som Grannmamman sms:ade efteråt: "Konstig! Men väldigt roligt o annorlunda..."

Detta är ett sånt där litet trevligt och gulligt minne som, såhär efteråt, nästan känns overkligt. Hände det verkligen!?

5 kommentarer:

myzpyz sa...

mycket konstigt o annorlunda! o eftersom det var kineser så hände det alldeles säkert precis så!
kraMyz

min Fnuff skickar kramar till din Tös. imon börjar Fnuff i 2:an *ler*

Myggan sa...

Haha! Ungefär som när min monstertupp lockade in en busslast med japaner i trädgården. Ju mer de glodde, ju mer gol tuppen. Som om jag inte såg dem ändå.... =)
/Anna

Sjömans-Elin sa...

Ha ha! Fast jag blir liksom inte förvånad. Efter kinaresan har jag förstått att kineser är enklare än svenskar, mer raka, inte så krusidulliga. Och i Kina är det helt okej att fråga en främling vad de tjänar och främlingen tar inte illa vid sig, oavsett om de tjänar mycket eller lite. Väldigt... Osvenskt... :)

Wallinskaya sa...

Vilken märklig grej med kineserna. Spännande att börja 1:an, men var det inte mer spännande att börja i förskoleklass, tro? :)

Robin Bäck sa...

Å herre gud - jag tror jag skrattar ihjäl mig. Men vilken underbar liten historia.