söndag 24 januari 2016

Flerfärgsstickningen går bättre och bättre

Nu kan jag nog säga att jag behärskar det!
Då pratar jag fler som i två färger samtidigt. (-Än så länge.)
Jag har nästan helt undvikit att sticka med fler färger i mönster när jag stickat "vanlig stickning" förut. Det blev ojämnt, stickningen flöt inte på och jag fick kramp i fingrarna av trådarna som ska hållas lika sträckta. Det var inte bekvämt eller roligt alls.
Men så fick jag frågan av Anna, "Tantulltuss" på Instagram, att teststicka sockan Äppelpäppel för henne. Jag tackade ja med detsamma. En socka ska jag väl ta mig igenom ändå, tänkte jag. Och det gjorde jag och det var roligt. Visst hade jag kramp i fingrarna och visst fick jag dra ut mönstret och trådarna hela tiden, men det blev snyggt ändå. Efter en socka stickad och redovisning till Anna så tog jag en paus. Men när mönstret publicerades i Avmaskat i höstas så blev jag sugen på att fortsätta med nästa socka. De har varit klara ett tag och är så fina så jag knappt näns använda dem...
Boken "Vantar för alla årstider" har jag bläddrat och bläddrat i och tänkt att "Någon gång ska jag minsann". Och så valde vi, i Caramel-KAL-gruppen på Fb, att sticka Doris. Det går bra, garnet Cinnia, är lite tjockare än sockgarn och mycket lättare att sticka i. Nu började jag sticka Doris nummer två direkt efter första och då stickade jag väldigt mycket lösare, så jag måste öva lite bättre flyt i mitt tvåfärgsstickande. Men annars går det bra nu. Nästa vante att sticka blir Signe med lettisk fläta.

Under julledigheten stickade jag ju Chickadee, av Ysolda Teague, och där var det flerfärgsstickning på både rätan och avigan. Tack vare att jag är så pass mycket nybörjare så avskräcktes jag inte av fler färger på avigan. Det var liksom lika knepigt för mig vilket som.

2 kommentarer:

Iréne JB sa...

Gillar Doris! Någon gång snart ska jag också våga. Var hos K igår och stickade och hon peppade mej. Innan hade jag lyssnat på Nördic Knitting så kanske lägger jag upp till deras mysteriemössa trots att jag bara har tvåtrådigt garn hemma.
Vet inte om.jag sagt det, men jag gillar din chikade.

frisky frog sa...

Vad fina, både sockar och vantar! Visst är det roligt? =) Jag har stickat med två färger länge nu. Mest vantar, men lite annat också och jag tycker att jag kan nu. Nu har jag börjat på en kofta/tröja och ska testa tre färger. Vi får se hur det gå...
/kram