onsdag 18 februari 2009

Lokal kursplan

Så här ser det ut hos mig idag. Jag jobbar hemma för att skriva vår Lokala kursplan för Textilslöjden. Ni ser ju att det inte är så lätt att hålla sig till skrivandet på datorn när stickkorgen står under bordet och lockar: "Titta på mig då!" "Mmmmm, mulliga garner och snygga mönster!" "Bara ett varv till!"
Men jag är ganska duktig på att jobba och skriva, och då och då vila fingrarna från tangenterna och sticka ett par varv. Raster har jag ju en vanlig dag också!
Jag valde mitt jobb som textilslöjdsfröken för att jag är praktiker och inte teoretiker. Jag vill sy och sticka! Inte sitta vid datorn! Inte jobba vid datorn i alla fall.
När jag ska blogga och leta stickmönster och stickvänner är ju datorn bra att ha!

Men jag är nog snart klar. Det var inte ett så stort och jobbigt och tidskrävande arbete som jag trodde.

8 kommentarer:

Unknown sa...

Hej!
Tack för kommentaren på min blogg! Knästrumporna som du frågade om är stickade med mönstret Clessidra från Knitty: http://knitty.com/ISSUEspring07/PATTclessidra.html . Garnet jag använde heter Alpaca Silk och sockorna blev härligt varma och mjuka.

Unknown sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Linda sa...

Jobba bör man göra i måttliga mängder! :)

Sanna T Sköld sa...

Jag förstår dig. Jag har också jobbat med de lokala kursplaneran och det är inte lätt eller roligt. Hoppas att det har gått bra för dig.

TruckerElin sa...

Mitt drömyrke efter lastbilschaffis och hantverkscafés-ägare är textillärare.. Tänk att få jobba varje dag med nåt så roligt. :-) Vilka klasser har du?

Anonym sa...

hej.
Jag har fått tillbaka min dator nu äntligen. Har du någon bra sida med fina datorväskor. Jag ska bli en sån där proffsig student som har egen dator i skolan.
ha det så bra.

Anonym sa...

Här ser det ut ungefär likadant, bara med den skillnaden är i datorn är det inte läroplan utan japanska tecken.

Jag försöker med varianten "15 minuter plugg, 5 minuter stickning".
Helst vill jag rymma. :)

Anonym sa...

Hejsan
Ja än så länge har jag inte kunnat sticka på jobbet men det kanske skulle gå, vem vet :-)):-)). Jag har dock haft en av mina hundar med, den delägda och det gick hur bra som helst. Vi har nämligen en kontors hund. Och vet ni vad, på jobbet får vi gå ut på Facebook!!! Inte månmga ställen man får göra det på. Ja jag har tidigare inte varit där men via jobbet skaffat mig ett konto, vi använder oss av det på jobbet med andra ord Facebook alltså.

Vad är det för garn du har på bilden, det bruna ??

Mari G i Nora
(jobbar dock i Gyttorp)