lördag 23 oktober 2010

Efterlysning!

Var kan jag få tag i Evilla Artyarn 8/2 färg A3. Eller liknande färger: Orange-Brun-Gul-Grön. Det ska vara höstigt alltså.
Hur är Kaunis effektgarn i jämförelse? Stickighet. Kvalitet. Färgövergångar....

6 kommentarer:

Linda sa...

Jag känner inte till det första garnet du nämner men kaunis garn har jag stickar i och det är ganska så stickigt tycker jag, det blir bättre efter tvätt men Jag tycker att det är lite för stickigt att ha direkt på kroppen. Hoppas att någon annan kan ge dig bättre jämförelse mellan de båda garnerna.

Margita sa...

Tack för att du vill vara med i min tävling

TruckerElin sa...

Garnkorgen.se säljer Evilla artyarn 8/2 fg A3. Verkade dock inte som dom hade hemma nu, men jag brukar maila o fråga när/om dom får in så meddelar dom när dom har..

Jag har stickat sjalar av båda sorternas garn och tycker inte det är nån direkt skillnad.. Att jag väljer Kauni i första hand nu har nog mest att göra med att det är nystat och klart :)

Kauni effekt EP, är i någorlunda dom färger du söker. Typ orange, brun, gul, fast vinröd ist för grön. Se här (ravelry-länk) http://www.ravelry.com/projects/CandlesNY/revontuli--huivi-northern-lights

Kauni effekt EV, är höstigt också men lite gladare (ravelry länk)
http://www.ravelry.com/projects/Junibine/revontuli--huivi-northern-lights-2

Hoppas du blir nåt klokare. :) Vad är det du ska göra? *nyf*

Emmas dagar sa...

Elin!
Jag kommer inte in på din blogg så jag hoppas du läser mitt tack för svar här!
Jag har precis fått kontakt med Ullomera som har det garn jag söker. Annars hade det blivit Kauni från Garnkorgen.
Jag ska ge mig på den här: http://www.ravelry.com/patterns/library/in-the-pink-2
Effektfullt med självrandande. Hoppas jag ror iland med projektet!

metamorphosis sa...

Såg nu att du hade fått napp på exakt det garn du sökte, men om gisslet med garn dyker upp igen är jag rätt säker på att det går fint att ta Kauni istället vid behov. Av de nystan/härvor jag har stickat av de bägger garnen har jag inte kännt eller sett att de skulle skilja sig alls och jag kommer gladeligen att blanda de olika sorterna om ett sånt projekt skulle dyka upp! :-)

TruckerElin sa...

Ah! Kollade runt lite på dom projekt som fanns av den på Ravelry och den var riktigt läcker i flerfärgat. Virvlande.. Ska bli spännande att se hur Din blir. :)

När du inte kom in på min blogg är det pga nåt fel eller har jag blockerat den på nåt vis? Ibland är man ju lite för nosig o klickar där man inte riktigt ska klicka... :)