onsdag 27 oktober 2010

Mitt sköna soffhörn

Garn och pärlor ska bli ett par pulsvärmare. Det var länge sedan jag stickade sådana, men så kan det gå när man lånar ut sina pulsvärmare till frusen kollega på jobbet.
Tösen ville absolut vara med på bilden, och det fick hon naturligtvis gärna. Hon sitter i mitt soffhörn i vår alldeles nya soffa som vi är så nöjda med. Vi har varit utan soffa ett tag. Vår gamla var slut så vi tog bort den på prov och satt istället i ganska strikta fåtöljer med sadelgjord i sitsen. Det är roligt att prova annat men de var inte alls några "sjunka-ner-i-fåtöljer". Nu är vi med soffa igen och det är så skönt! Jag är en "Soffhörns-person".

Och köper man stora möbler så får man stora kartonger. Vår kartong är här på väg att bli en kiosk.

lördag 23 oktober 2010

Efterlysning!

Var kan jag få tag i Evilla Artyarn 8/2 färg A3. Eller liknande färger: Orange-Brun-Gul-Grön. Det ska vara höstigt alltså.
Hur är Kaunis effektgarn i jämförelse? Stickighet. Kvalitet. Färgövergångar....

onsdag 20 oktober 2010

Vantar från Mormor

Som sagt: Mormor kände sig manad att sticka vantar till Tösen när jag hade ropat ut det här på bloggen. Ett par små vantar som passar en 4-åring stickade hon på ett litet kick. Tösen är nöjd och varm om händerna.
Två av de tre borttappade vantarna är dessutom återfunna, så nu klarar hon sig ett tag till.

tisdag 19 oktober 2010

Jag vill vinna denna! Jättemycket!

Tänk om det blir jag som vinner denna symasin hos Symaskineriet! Jag skulle verkligen behöva den!

måndag 18 oktober 2010

North Roë Tre



Det känns väldigt bra att ha blivit klar med två stickningar i helgen. Här är sjalen som blev mycket uppskattad av beställaren. Jag är också jättenöjd. Mönstret är lätt och blir väldigt fint. Det går lätt att anpassa till olika längd på garnet. Sista mönsterrapporten kan stickas 2 varv eller 6 eller 8 eller 14, vilket man vill. Stickad i ljuvliga Malabrigo Lace med stickor nr 4,0.

Förresten så har jag bestämt mig för att den grå koftan ska bli som tänkt från början.

söndag 17 oktober 2010

Jag tävlar!

Hos Par i stickor kan man vinna något hemligt och spännande. Det vill jag göra förstås!

lördag 16 oktober 2010

Benvärmare till dansösen

Benvärmare är riktigt praktiskt till en Tös som gärna klär sig i klänning och strumpbyxor nu när det är lite svalare.
 Det passar ju också bra när hon dansar balett.
Och visar akrobatiska övningar.
Och går ner i spagat.

Tösens mormor hade sett tidigare inlägg och kände sig manad att sticka vantar till Tösen. Finfint, då är hon varm om händerna i vinter också. Det är Do Redogarn från Östergötlands ullspinneri. 28 maskor på stickor 3,0. Tumhålet är 5 maskor. Passar väldigt bra till Tösens lilla Rödluvan.

tisdag 12 oktober 2010

Vantar och Kofta

Det är vanttider och Tösen har redan blivit av med  tre stycken vantar på dagis. Jag hoppas förstås att de ska komma fram igen, men under tiden behöver hon ju ha andra. Vi tog fram förra årets vantskörd, men det är inte många som passar längre. I morgon får vi ta en tur till garnaffären och köpa vantgarn. Och om vi ber riktigt snällt så kanske Tösens Mormor har tid att sticka ett par i helgen, då vi ska besöka Mormor och Morfar.
Vantarna på bilden är ett par återbruksvantar. En gammal kär lammullströja med för stora hål på armbågarna fick bli väst och vantar. Tösen blev riktigt glad att hitta dem och som tur är så passar de bra fortfarande.

Jag söker koftmönster. Jag har grå Karisma 100m/50g. Koftan jag börjat sticka på blir jag inte riktigt nöjd med... Tyvärr... För jag tycker modellen är snygg, men det passar inte till garnet. Det blir för tungt. Det kanske kunde bli bättre med vanlig slätstickning. Det får jag fundera över och räkna på.

onsdag 6 oktober 2010

North Roë Shawl

Detta är min tredje North Roë shawl (Ravelrylänk), men inte heller denna ska jag behålla. Det får nog bli en 4.e någon gång för den är väldigt fin och rolig och lätt att sticka. Jag stickar i Malabrigo Lace, riktigt kolsvart, med stickor nr. 4.
Just nu stickar jag på väldigt många stickningar och det känns som jag inte kommer någon vart med någonting. Men det är kanske inte så konstigt.
Ändå är jag väldigt sugen på att börja med ett par sockor och en sjal till...

måndag 4 oktober 2010

Kanelbullens dag

 
Vi har firat dagen med att baka fina bullar med hjärt- pärl-, och glitterströssel. Och ätit flera stycken var, förstås. 
Igår övade jag min virkning och det blev två kanelbullar. Jag hade med dem till jobbet idag för en liten bullutställning. Jag är inte en sån kollega som bakar till mina arbetskamrater, de fick hålla till godo med kanelbullar till lyst.