fredag 1 juni 2012

Jag provade...

... men ändrade mig.
Jag har lite irriterat mig på alla bloggar (inte er personligen naturligtvis!) som har ordverifiering när man ska kommentera.
När jag kom på att jag också hade det så tog jag bort det, för ca en vecka sedan.
Sedan dess har jag fått 5 spam! OM jag haft PC, hade jag kanske haft virus nu...
Nu har jag Mac och det är bara några extra mail i inboxen, men jag satte tillbaka ordverifieringen.
Hoppas ni inte avstår från att kommentera för det. Jag önskar också att den är lättare att läsa av. Men det är som det är.
Som tröst så får ni en bild på förra helgens växtfärgning.
Grönt: Björklöv på mörkgrått garn. Gult: Gult lökskal färgat på vitt garn.

 
När vi färgade så provade vi liljekonvalj. Vad jag förstått så kan man få olika gröna/blågröna färger beroende på vad man betar med och blandar i badet. Vi provade enbart betning i Alun, vilket jag förstått var en av varianterna att få färg på. Men "Icke sa Nicke" (som vi säger här i trakten). 
Ingen idé att prova för det blev INGEN färg alls! Så ni vet! Vi skulle haft åtminstone Vinsten i.

4 kommentarer:

Elanit sa...

Hej! Ja den är riktigt fin din folkdräkt! Västra Härad har en av mina kollegor, och den är söt, men lite för "flickig" för min smak, annars kunde jag ha den för min morfar kommer från Nydala, men nej, jag tror också man måste ha något man ändå känner att man gillar!

Garntrollet sa...

Vad fina garnen blev, jag gillar det gula :-)

Har du Akismet aktiverat på din blogg? Jag har det på min och det programmet har deletat över 5000 (!) spam på mindre än 1 år för mig, spam som jag aldrig ens sett röken av!

Ha en fin helg.

Maria sa...

Hej Emma! Du kan inte få virus av en kommentar och det har varken med Mac eller PC att göra. Det
är inte avsändaren som mailar dig, det är Blogger, så såvida du inte klickar på några länkar som finns i mailen du får så är det helt safe. Jag får mail om att anonyma har kommenterat (de är alltid anonyma) men de lägger sig inte bland kommentarerna på bloggen. Blogger tar bort de. Om du vill göra det enklare kan du ju välja att anonyma inte får kommentera. Det hade tagit bort allt spam för mig eftersom de enda anonyma kommentarerna jag får är spam.

metamorphosis sa...

Vilka vackra färger du fått fram! Den gula var ju alldeles underbar!