måndag 5 maj 2014

Skärpning på stickeriet

Jo men det är klart, vi har packat, flyttat, haft ont i ryggen, jobbat, packat upp, grävt lite land och haft mera ont i kroppen. Så det är inte konstigt att jag stickat ytterst lite de senaste 3 veckorna. Jag har faktiskt inte riktigt haft lust heller.
Men nu när vi börjar få någon slags ordning här så har sticklusten krupit fram.

Här, Pergola, av Pysseloch Knåp-Maria. Jag tyckte först den blev väldigt stor så jag tog bort maskorna under ärmarna. Man tappar ju lite lust när man måste repa flera cm. Men nu blir den bättre och är rolig att sticka igen.

Jag har också kommit över ett av delmålen i Dödergöks sockutmaning. Nämligen en ny, för mig, häl. Jag har hittat en snygg och lätt short-row-häl som jag nog kan bli kompis med.

Annars gläds vi av vad som kommer upp i trädgården. Rabarber!....
Jag ska se till att få ner lite (läs mycket) i de grävda landen också så det hinner komma upp innan snön faller i vinter...

3 kommentarer:

Lina sa...

Åh vilka härliga rabarber! Det måste vi sätta i vår trädgård! Det är ju såå gott med både rabarberpaj och rabarberkräm! Här är det oxå lite stickpaus, men det har kommit lite smyckestillverkning emellan :) så jag har fått användning av de små smyckestillbehören vi fick på ert event för ett år sen! :) Ska dock försöka sticka några varv i kväll då jag har så mycket som jag vill ha klart till sommaren! Hoppas allt är bra med dig! Kramar

Blenda sa...

Visst är det underbart med så fin rabarber! Vintern var så mild i år, att min började växa redan i januari innan snön kom, och då trodde jag att nu dör den nog. Men den bara vilade lite under snön, och så fort den försvann, tog rabarbern fart och började växa igen! Nu har vi redan skördat ett par gånger, och jag har även gett bort till kompis!

Wallinskaya sa...

Vilka stora rabarber eller snarare, vad långt de har kommit jämfört med mina. Det är lätt hänt att sticksuget försvinner när en massa annat spännande finns istället.