söndag 24 augusti 2008

Mössa till Tösen

Tösen har fått en mössa, Foliage från Knitty, stickad i majsgarn, Poppari från Teetee.
Jag gjorde några ändringar i mönstret för att mössan skulle passa henne och garnet.
Spännande med majsgarn! Det var väldigt mjukt och lite sladdrigt. Garnet delade sig ganska lätt när jag stickade men inte så att jag hann tröttna.
Tösen är jätteglad över sin nya mössa och jag är nöjd när hon är det!


5 kommentarer:

Anonym sa...

Hej!

Har du testat att spraya lite? Det kostar någon hundring med en flaska antikatt eller vad det heter! (Jag vet, för vi har fått dela ut till en av våra grannar, vi har katt nämligen... ;-) )
Men nu till Hullaryd, visst är det Hullaryd utanför Aneby det rör sig om!
Vi har bott på två ställen, dels på en liten, liten gård som vi ägde, Smedhemmet, och sedan, när den blev för liten, arrenderade vi Norrby Mellangård. Jag är av årgång 74, men om jag har förstått det rätt har din bror inte gått i skola där eller så?
När jag var runt femton köpte mina föräldrar en ny och större gård utanför Nässjö, och vi flyttade dit (pappa var altså lantbrukare), och det torde ha varit 1988- 1989 eller så!
Vi heter alltå Knutsson, fyra barn i familjen. Kan det vara bekant på något sätt tro?

ankie sa...

Viken fin mössa. Den ser svår ut att göra. Vad duktig du är. O visst är det roligare att göra saker till barnen när det tycker om det.

Anonym sa...

Så söt! Både mössan och flickan ;)

Linda sa...

Jepp, I'm back men inte så bad. ;) Supersöt liten mössa (och tjej!).
Det finns sk. Fy-kristaller man kan köpa i djurhandeln som fungerar bra mot katter (jag har själv använt dem för att dressera mina katter att låta bli att vara på vissa ställen - när vår yngsta katt var unge hade hon den obehagliga vanan att använda hörnet under vår säng som toalett på natten!). Fy-kristaller är illgröna gelekristaller på flaska som man skvätter ut dit katten inte ska passera, t ex framför altandörren. De luktar starkt citronigt, inte helt illa för oss människor men väldigt illa för katter. (Jag blir dock lite illamående av lukten eftersom jag har sovit i den...) Man får förnya kristallerna typ varannan dag, men efter någon veckan användning ger de håriga krypen upp och tar en annan rutt. Vår lilla katt lärde sig hitta till lådan till sist även när det var mörkt i lägenheten. :)

Linda sa...

Hihi, ja de kan ju vara Fy även för människor.
Tja, när de blir kallt stannar katter hemma och sover. De är inte bara envisa, de är lata också! :)