onsdag 12 november 2008

Missnöjd

Jag ville ha en ny mössa och hittade ett snyggt mönster på Yll o Tyll. Tyvärr fanns inte garnet jag helst ville ha: Malabrigo lace i färgen Marron oscuro, som i min Candle flame.
Nu är den halvfärdig i ett Alpaca/Mohairgarn i en alltför beige färg för att ha på mitt huvud. Ni ser ju hur missnöjd jag är! Jag tycker fortfarande att mönstret är snyggt men jag ska skaffa någon klatchigare färg.

Mitt andra missnöje handlar om mina alldeles nya Harmony Woodstickor. Efter några kvällars, inte alltför intensivt stickande, gick den sönder!!! Jag får reklamera den hos Garnhärvan men då får jag ingen ny förräns v. 49-50. Tror ni det håller om jag lagar den själv med något superlim?
Å andra sidan kanske jag kan vänta för jag är fortfarande inte säker på om jag vill sticka Yll o Tyll-koftan i detta garnet, tycker den blir lite för tjock. Alternativet är en kortärmad kofta från Drops.

Min socka är inget missnöje. Det är en försenad farsdagspresent till Tösens far (mina presenter ser ofta ut så här: halvfärdiga), hon kan ju inte sticka själv ännu... Men efter denna socka så dröjer det ett tag innan det blir sockor igen. OM det skulle komma något super-duper-kanon-snyggt mönster i Sockklubben så kanske jag ändrar mig.
Garnet har jag färgat själv, det blir ju riktigt snyggt uppstickat också!

6 kommentarer:

Celi sa...

Min sticka från garnhärvan gick också sönder, efter bara ett par varvs stickande. Lagade den själv med smältlim, nu sitter den som berget...:)

Frida sa...

Jag försökte laga min med kontaktlim men det rann ut i andra änden och höll på att förstöra hela stickningen. Jag hade väntat! Min är förhoppningsvis på väg, väntar otåligt.. Jag vill bli färdig med min Poncho.

LenaL sa...

Märkligt att så många harmonystickor går sönder, känner att lusten att prova dem blir mindre och mindre ...

Sockarna är jättesnygga, hoppas du snart blir klar med dem.

Ha det så jättegott!

Linda sa...

Hihi, färgen kanske inte är tiptop med modellen är snygg! :)

Anonym sa...

Jag har två par som gått sönder. Ett par köpta hos Marias Garn, då var det bara att gå dit och byta. Ett par från Garnhärvan, så jag väntar också på nya. Har fått sticka klart sjalen på "gamla" stickor eftersom den måste bli klar före december. Men trist är det.

Ingalill sa...

Även min ena sticka - 5 mm - har gått sönder på precis samma sätt!

Gubben min lagade den med superlim... har inte testat den ännu men hoppas verkligen att det håller!

Var inte roligt att sitta där med alla maskorna hängandes fritt.