söndag 25 januari 2009

Tadaaa!!!


Tösen är glad och nöjd och likaså är jag!

Koftan blev jättebra!


Tösen har valt knapparna själv (hon fick några alternativ från mig) och hon valde fina, blanka, grålila pärlemorknappar.
Den är stickad i stl. 98 så den kommer att passa ett bra tag.
(Det verkar som isländska storlekar motsvarar svenska, rätta mig om jag har fel.)
Efter vad jag läst så ska jag tvätta den och skölja med lite balsam!? Jag minns inte exakt hur det var, får läsa på igen. Då ska den bli mindre stickig.

När jag satt och fäste trådar övade Tösen på att klippa i garn.
Inte helt enkelt.

Heaven´s Hand-garnet blir mössa. Jag hittade inte något mönster som riktigt föll mig i smaken, så jag försöker komponera ihop ett eget.
Första försöket är upprivet. Detta är andra försöket. Garnet är härligt att sticka i.

Ett annat Heaven´s Hand-projekt jag startade med i höstas, omlottkofta från Yll & Tyll, hade jag efter 15 cm stickade, trasig stickspets och trasig kabel tröttnat på när jag väl kunde sätta igång igen. Det kanske blir en kortärmad kofta från Drops istället, det var ett alternativ redan från början.

En sak till, ett tips! Igår åt vi en väldigt god och fin spenatpaj (från senaste MedMera-tidningen), vi lade till ett paket bacon i receptet. Det blev så mycket så vi fick äta rester idag och det var lika gott uppvärmt.

7 kommentarer:

Anonym sa...

Åh, vilken fin kofta. Vad fin dottern är i den.

Jag brukat tvätta ullstickat i ulltvättmedel och en lite, liten pytteliten skvätt balsam i sista sköljvattnet.

Anonym sa...

Den ser ju jättefin ut! :)
Så kul att lilltjejen blev glad för den.

Linda sa...

Jättefin kofta!

Anonym sa...

Hej
Fina färger på koftan. Jag förstår att dottern blev nöjd :-)).
Är det hårbalsam ni menar att ni har i sista sköljvattnet??

Mari G i Nora

Anonym sa...

Titta där, vad fin den blev!

Om jag behöver tvätta de islänska tröjorna använder jag oftast bara vanligt hårschampo. Sen centrifugerar jag den lätt i ca 4 minuter, plattar till den med händerna och liggtorkar. Balsam har jag aldrig använt. Om den inte är riktigt smutsig så brukar jag enbart lufta dem ute.

Just nu har jag precis börjat sticka en klänning i léttlópi... :)

desiree sa...

Du har fått en utmärkelse!

Anonym sa...

Tack för kommentaren om potäterna!
Äntligen har jag lite tid att sitta här vid datorn igen, så nu kanske det händer lite mer på min blogg! Hos dig händer det massor ser jag! Islandströjan är så fin! Jag stickade en sådan till mig själv för många år sedan, det var den första kofta jag stickat, och det var ju bra att börja med en i så grivt garn. Jag hade också problem med att få kanten fin, den buktade sig alltid lite... Sedan körde jag den i tvättmaskinen och krympte den!
Det gick bra hemma att tvätta den på ullprogrammet, men inte i studentboendets gigantiska tvättmaskiner! Så kan det gå...
Vackra garner har du också ser jag, det blå är fantastiskt vackert!
ha det så bra!