tisdag 14 april 2009

Härliga Småland!

Påskhelgen i Småland var härlig! Strålande vårväder. Traditionell Påskäggsjakt i Tokeryd med släkten. Och så hann vi med en titt på söta, busiga kalvar hos min farbror. Jag längtar till Småland extra mycket efter sånahäringa helger och får passa på att njuta när jag är där.
Jag fick med mig fyra stickningar ner till Småland. Först tyckte jag att det nog var lite i bästa laget. Men...
Benvärmarna blir för vida, så jag ska sticka om dem med tunnare stickor. De får nog vänta till i höst, det börjar ju dra sig åt varmare tider.
Laminaria började jag sticka på nya Symfonie utbytbara stickor och bara ett par varv in på sjalen så fastnar garnet i skarven mellan trä och metall. Det är en liten träflisa som lossnat och fångar in garnet istället för att låta det flyta vidare in på kabeln. Inte bra. Jag har skrivit till stället jag köpte dem på och hoppas få byta.
Dessa stickningar förpassades tillbaka till väskan.

Tösens ena rosa socka är färdig. Koftan i Heaven´s hand har jag kommit långt på. Just nu är den jätterolig att sticka, men mellan första och andra ärmen brukar det bli segt igen.

Idag tog Tösen och jag en tur till byn.
I en ganska nyöppnad liten butik med många fina prylar unnade jag mig själv Molntyg. Det har jag letat efter länge och nu slog jag till med det samma. Ett litet hjärta fick också följa med hem till Tösens glädje.

Det är inte så lätt att hitta garner i vår lilla by. Jag köpte ett alldeles ensamt Milk & Honey-nystan, men jag vet inte alls vad jag ska ha det till, jag skulle ha köpt en 1-trådigt Järbohärva istället. Det var de garnerna som var intressanta i vår garnaffär.
Tacka vet jag web-shopparna!

På syfestivalen såg jag "Ekoull och Gotländsk sticksöm", jag bläddrade inte ens i den. Det skulle jag ha gjort, och då hade den fått följa med mig hem! Det får bli nästa gång. Nu hittade jag den på byns bibliotek där jag också lånade Johanna Wallins "Sticka småvarmt".

Nu diggar Tösen och jag till Schlagerklassiker från 80-talet!

6 kommentarer:

ellen sa...

tack syster för tipsen. har vi riktigt tur får ni komma till sandsjövägen och äta rabarbetpaj i sommar.

Ulrica sa...

vilken mysig helg ni har haft!

Garntrollet sa...

Låter som ni haft en trevlig påsk! Underbara bilder.

Vad tråkigt med rundstickan, hoppas att du får byta. Vilka härliga stickprojekt du har på gång. Alla mina känns bara tråkga...

Susanne sa...

Härliga saker på gång du har. Heavens hand ser väldigt trevligt ut, det har jag aldrig provat. Trist med stickan, hoppas det ordnar sig med bytet!

Nette sa...

Jätte trevligt när man får en kommentar och hittar nya inspirerande bloggar att läsa! Och jag kan bara säga; Jisses vad mycket fint du gör!!! Synd är jag väldigt "enkelspårig" med stickor, det blir bara stickasockor vid behov.

Lillan sa...

Rolig att sticka på är FLS också, riktigt härligt beroendeframkallande! Sitter redan och fantiserar om att jag ska sticka en till i nåt annat fint och lite lyxigare garn :)