söndag 31 januari 2010

Garn värmer i kylan

Vi har varit i husvagnen i helgen. Jag tänker som många andra: Husvagn!? Nu!? Mitt i vintern!? Med -15-20 grader ute!? Men den måste ju tittas till ibland och när vi väl är där och har fått upp värmen så är det lite mysigt. Det var visserligen bara 10 grader varmt när vi vaknade i går morse, men sambon fixade och skruvade lite och köpte en mojäng, så nu slipper vi förhoppningsvis en sån överraskning igen.
När det är för kallt för att vara ute några längre stunder så är det skönt att det inte finns så mycket måsten där. Vi ser på tv, läser böcker och spelar spel.

Och har jag bara tagit med mig två stickningar ur högen så blir det en del stickat på just de två.
Mina Pomatomus benvärmare har dragit iväg på längden och mönstret börjar sätta sig igen. De har känts väldigt tråkiga länge men de är ju jätteroliga. Jag minns att när jag stickade Pomatomussockorna så ville jag inte att de skulle bli färdiga och ta slut för att mönstret var så roligt.
Jag stickade en och en halv pulsvärmare också, de ska jag fota när bägge är färdiga.

I byn där vi har husvagnen upptäckte jag ett pyttelitet garnkrypin, nämligen Sy o sticka. Där hittade jag precis de Dropsgarner jag var ute efter. Silke Alpaca på rea, det gröna ska det kanske OS-stickas med. Och ett Alpacanystan för att komplettera de två nystan jag redan har, så de räcker till en skapligt stor sjal.

Denna veckan har jag köpt 17 garnnystan! Men det känns jobbigt att det ska vara så förjordat kallt i två veckor till och det är bättre att trösta sig med varmt och mysigt garn än choklad!

7 kommentarer:

Linda sa...

17 nystan är inte dåligt! Garn är nästan ännu värre vanebildande är choklad, men helt klart bättre för figuren. :) Mysigt med husvagnsvistelse!

BiZen sa...

Nu blir jag riktigt avundsjuk, låter helt underbart att bo i husvagn, spelar ingen roll hur kallt det är.Lyckliga du! //BiZen

Sanna T Sköld sa...

Håller med!! Garn är mysigare än choklad, i alla fall för vikten. choklad är ju gott det med.

Blenda sa...

Hej, det låter helt galet att "campa husvagn" mitt i smällkalla vintern... Här är det nu "bara" 8 minus(västsverige), men fick just rapport från svärfar på andra sidan Sverige (Norrköpingstrakten) om att det är -23 där nu... Och jag tror att vädret kommer från det hållet häråt. Vi är redigt trötta på vinter här nu, men å andra sidan har jag det hellre så här än mörkt, slaskigt och regnigt, vilket väl varit alternativet så här års.

Fina garner, har också shoppat garn, man blir alldeles glad av det!

Susanne sa...

Låter jättemysigt!! Tack för shoppingtipset, den affären visste jag inte om :)

Ulrika sa...

Tänk att jag som alltid avskytt vinter nu tycker det är härligt. T.o.m. i Lappland fast det halkar ner mot -30 och ännu mer ibland. :)

Garn piggar opp, det ska man absolut unna sig! Sockerfritt! =)

Sunna sa...

Det låter underbart mysigt med husvagnsliv nu, ärligt faktiskt. kan tänka mig lugnet och mysigheten wow