söndag 24 januari 2010

Innehållsrik helg

I helgen har vi varit så effektiva. Vissa helger hinner man ingenting. Men detta har sannerligen inte varit en sådan helg. Vi har storstädat, möblerat om, gjort massor av köttbullar och jag har hunnit sticka ändå. Tösen har haft vänligheten att få upp mig klockan sju både lördag och söndag så jag borde känna mig ganska trött. Men konstigt nog är jag inte det.

3 stickningar är färdiga. Väldigt enkla och blir kanske därför liggande lite i onödan.

Sockor till Tösen. Rester av Atelier Zitron Pro Natura på stickor 2,5.

Dagens klädsel är rosa tyllkjol, linne och pärlband, så det blev förstås ett par Balettsockor.
En halskrage till Sambon. Eller kanske en luftig mössa.

Stickad i Louisa Harding Kashmir Aran på stickor 5,5. 100 maskor, 2 räta, 2 aviga. 2 nystan gick åt.
Det finns fler spekulanter på den.


Sockor som jag stickat på (eller inte, eftersom de inte blivit klara) sedan denna bloggs begynnelse. De blev stora så de fick Sambon, de med. Ullgarn från Lettland, tror jag.


Jag har påbörjat ett par pulsvärmare med flätor och ikväll ska jag sticka på min Swallowtail.

Min OS-stickning är fortfarande i planeringsstadiet men lutar i skrivandets stund åt att bli Sock Hockey med lite slalominslag. Jag ska försöka se till att anmäla mig till en eller två grenar till.

2 kommentarer:

Linda sa...

Finfina färdigstickningar! Halskragen ser riktigt mysig ut.

Blenda sa...

Vilken fin unge du har! Hon fick mig att komma ihåg min yngsta dotters "prinsess-period", då allt skulle vara rosa eller rött, hon alltid ville ha klänning eller i nödfall, kjol, och då allt som hade med prinsessor att göra var intressant! Ahhh... Härligt!

Jag gillade allt du visade idag, men kanske särskilt halskragen - jag hatar att frysa och speciellt om halsen/nacken. Jag går gärna hela dagarna med en tjock och gosig halsduk eller sjal virad runt halsen! :-)