onsdag 26 maj 2010

Jag gillar att fynda!

När det är REA vill jag passa på och handla, och när nu Drops har bra priser på massor av kvalitéer så tog jag en tur till Trend Tyg & Garn i Örebro. Det är faktiskt jättelänge sedan jag köpte garn senast. Jag hade gärna handlat mera garner bara för att ha hemma när det dyker upp små projekt eller idéer. Men den sortens garnshopping är jag ganska dålig på.
Det blev varmgult garn till en Teardrop eller Diamond knit shawl. Vad tycker ni? Jag har, till min egen stora förvåning, varit väldigt sugen på en gul sjal ett tag och den här gula är riktigt fin. Det blir antagligen mitt projekt i VM i fotbollsstickningen.
Jag köpte också grå Karisma till en kofta som jag köpt mönster till på Yll & Tyll. Eventuellt så ska det bli gröna kanter eller annat krus på.

Jag trodde jag närmade mig slutet på Springtime Bandit, men ack vad jag bedrog mig. Jag fick repa upp en bit av lövmönstret för att få garnet att räcka hela vägen fram. Men skam den som ger sig. Om 2 veckor är det skolavslutning, jag satsar på att den är färdig då. Ingen brådska alltså.
Jag är lite seg vad gäller stickning just nu. Jag vill gärna sticka och gör det också, men kommer på något sätt ingen vart. Konstigt.

5 kommentarer:

Tina sa...

Jag är också så sugen på att sticka något gult! Teardrop var en superfin sjal. Bra tips! Ett bra skäl till garnshopping... ;)

Tina sa...

Jag kunde inte hålla mej... nu har jag köpt mönstret... garnsurfning nästa. :)

Marianne sa...

Jag ska ta en tur dit på fredag och shoppa lite reagarn det blir nog bla. Karisma till vantar. Använde det i vintras till vantar och dom blev varma och goa men det noppar sig väldigt mycket så du vet om du skall göra en tröja.

Linda sa...

Härligt med lite garnshopping!

Pixi sa...

Oh vilka härliga färger,gillar alpackan stenhårt med ,får nog minsann skaffa mej ett par nystan tror jag,blev sugen nu !!=)