söndag 30 maj 2010

Tidigt i morse

Tösen och jag tog tidig morgon i husvagnstältet i morse, vi brukar ju göra det. Det är så härligt att kunna sitta ute ljusa, tidiga morgnar insvept i en mysig filt innan värmen har kommit igång.
Jag varvade min stickning med målning i målarboken tillsammans med Tösen. Det är ju faktiskt roligare att måla tillsammans. Det är sköna lugna stunder vi har på morgonkvisten.
Stickningen är ett par Pomatomus pulsvärmare i röd Drops Alpaca, som troligen ska bli en present. Det är kul att någon gång sticka i en helt annan färg än den jag skulle välja till mig själv.

Det börjar dra ihop sig till VM i fotbollsstickning, och jag funderar fram och tillbaka på vad jag ska syssla med bakom stickorna. Mitt gula Alpaca ska bli en sjal, det är klart. Jag har ett UFO som är så gott som färdiga. Jag är sugen på sockor också, det var länge sedan jag stickade sockor. Sticka meras junisockor eller släta sockor i Fame trend (som jag fått i Sockgarnsbyte), men det blir nog inte en kombination av dessa.

4 kommentarer:

Blenda sa...

Hej hej!
Det ser jättemysigt ut i husvagnstältet!

Tack för tipset om Teardrops, den är jättefin, men inte så mycket "jag" om du förstår vad jag menar. "Jag" är liksom lite ruffare och inte riktigt så hålig eller hur jag ska säga. Eller förresten, i ett grovt garn kanske? Hm... Men kanske en Haruni, om jag nu klarar av att sticka på engelska... Det vet jag ju å andra sidan inte förrän jag testat! :-D

Jag gillar ditt gula alpacka! Håller med om att det är roligt att sticka i andra färger än man brukar välja! Jag försöker att ta färger som jag märker att jag undviker, för ofta tycker jag att de är jättefina när andra har använt dem. Men det är svårt, händerna styr liksom av sig själv till de murriga färgerna (och turkos! :-D)

ha det gott!
/Blenda

Tina sa...

Tack! Jag firade födelsedagen med en stund på Garnkorgen... det blev allt en härva gult garn, som kanske snart förvandlas till en Teardrop. :))

Helena sa...

Härligt med husvagn nu om sommaren kommer... Rödluvanmössan var underbar, var den svår att göra?

Mari G sa...

Hej

det gula alpacka garnet är läckert, nästan så jag skulle vilja göra nåt i gult jag med! Men vad?

Tack för orden om disktrasan (knit-along), den blev fin och kanska lite liten men jag hade tunnare garn ckså :-).

ha det bra
Mari