söndag 2 oktober 2011

Flera färdiga, äntligen!

Det har varit mycket annan utfyllnad än färdiga stickningar här nu.
Men idag presenterar jag två färdiga alster som har varit snabba stickningar.

Först ut är Tösens halvvantar stickade i Debbie Bliss Prima, ett trevligt garn i bambu och merino. Jag stickade dessa med mina nya fyrkantiga stickor. Sköna stickor att sticka i. Jag ska genast börja en annan stickning med de stickorna.
Tösen är nöjd med sina halvvantar och somnade med dem på sig i går kväll. Det är ett mycket gott betyg!


Till mig själv i födelsedagspresent köpte jag två mönster från 100% rain, Veera Välimäki. Det ena var Stripe Study shawl. Den har jag stickat i Kampes och Ullcentrums 2-trådiga med stickor 5. Väldigt rolig och skön stickning. Man behöver nästan inte tänka någonting på stickandet, bara lite. Det har passat mig bra nu när det har varit mycket annat som snurrat i huvudet än just det jag haft för händerna.Nu är jag sugen på att ta itu med de långa projekten. Långa för att de bara blivit liggandes i korgen och inte tillräckligt lockande. Har lovat Tösen att bli klar med hennes kofta, och den känns roligast att få färdig nu. Jag förstår inte varför jag inte fått den stickad, det är ett perfekt projekt. Liten barnkofta i slätstickning. Och tack vare rundstickning så är det bara räta maskor. Jag ska ta med den och sticka på ikväll när Tösen är på barngympa.

Det andra Veera-mönstret jag köpte till mig själv är en kofta, Golden Wheat, den har jag faktiskt köpt nytt garn till också, men det har inte kommit/ jag inte hämtat än.

2 kommentarer:

Tina sa...

Vilken lyckad färgkombination!
Jättefin. :)

vonnaponna sa...

Vilka fina färger och grejor du har gjort. Och det där med fyrkantiga stickor låter mysko men kul.