måndag 31 oktober 2011

Nyponsjal och en riktigt rolig sak!

Det är inte bara kladdiga grytor här. I kväll stickar jag på Nyponsjalen och den grå Dropskoftan. Tänker på ett par halvfärdiga sockor som skulle vara sköna att ha färdiga.
Och faktiskt så står det en gryta med garn och Islandslav på spisen i köket också...

För att göra en lång historia kort:
Jag sa upp mig från mitt vik som 3-9 textillärare och mentor för 9. Det funkade inte. Jag kände att jag inte räckte till, långt att åka och jag tappade lusten för slöjden!
Jag har inte tid att må dåligt och inte trivas på ett jobb!!!I fredags var sista dagen.

Det hade ju börjat kännas lite läskigt att kasta sig ut i ingenting, men jag var inställd på att springvicka på hemmaplan och umgås mer med lilla familjen. Särskilt nu när sambon fortfarandes är sängliggandes i Diskbråck/Ischias, 6:e veckan nu.

På väg till jobbet i fredags, ringer vikariesamordnaren i min kommun och frågar om jag kan vicka på fredagen. "Nej tyvärr inte idag, men från nästa vecka kan jag alla dagar!"
Då säger hon: "Tycker du om Syslöjd, det står så i dina papper." "Ja, det är ju det jag kan." Då säger hon ungefär så här: "Vill du vicka 50% ev. mer fram till jul, ev. längre?"
Och jag svarar förstås: "JA, jättegärna!"
Det roligaste av allt är att det är på skolan där jag gått, åk 2-6. När jag besökte skolan idag så ser jag att MINA fröknar från 1:an till 4:an jobbar kvar och träslöjdsläraren är MIN träslöjdslärare!
Fantastiskt roligt!!!

Nu är det höstlov och äntligen längtar jag efter att få åka till jobbet på måndag!

9 kommentarer:

Saras pyssel sa...

Härligt! Kul att återvända till sin gamla skola, men jag kan tänka mig att det kan bli en lite märklig känsla att helt plötsligt bli kollega med sina gamla lärare. :-)

Mikaela sa...

Grattis till nya jobbet!! Du gör rätt som byter när du inte trivs, fråga en som har erfarenhet :) Kram!!

Veronica sa...

Va roligt. Grattis! Skönt att jobba närmare hemma.
Har det inte blivit något bättre för din man? Usch, jag vet precis hur han har det stackarn, det gör ont bara jag tänker på det =/

Västmanländskan sa...

Så skoj! Hoppas du kommer att trivas. Modigt att säga upp sig från vik när man inte trivs. Speciellt nu kanske. Härligt att det löste sig. Kram!

Marianne sa...

Grattis till nya jobbet, hoppas du kommer att trivas där.

Lilli sa...

Så roligt för dig att få jobb så där bums och närmare hemmet.Det måste vara hemskt när man inte trivs och det inte funkar

Linda sa...

Så himla kul! Grattis! Det är som om det jobbet var avsett för dig.

Pernilla sa...

Skönt att det ordnade sig så snabbt. Det är inte kul att vara arbetslös. Lycka till!

Blenda sa...

Grattis, vad roligt! Det är alltid skönt att ta tag i styret i sitt eget liv, även om det kan vara läskigt också! Och som min mamma alltid säger, "det ordnar sig alltid!"

Ha det gott/Blenda