torsdag 29 oktober 2009

Jähh jähh jähh!!!

Igår kväll hade vi rockkonsert på studsmattan. Tösen spelade med stor inlevelse. Det sjöngs bland annat Här kommer Pippi Långstrump och Girls Girls Girls.


Garnshopping, tänkta att bli mjuka ting från Ysoldas Whimsical Little Knits 2. Mönster har kommit via mail och snart kommer den riktiga boken på posten! Det är så mycket fint!
Jag har räknat och räknat men blir bara snurrig i huvudet. (Kanske därför jag fått sådan huvudvärk ikväll...!?) I ett av mönstren används ett garn, Ull-Mohair 128m/57g. Borde bli ca 250m/100g!? Jag tänkte sticka med två garner ihop; Alpaca 180m/50g + Silke-Tweed 200m/50g och detta blir väl ca 180m/100g!? Gör det så himla stor skillnad på denna sjal/hätta? Jag kan ju gå upp något nummer i sticka, men det är kanske onödigt?


Till sist ett litet HJÄLP!Är den här lille rackaren något jag ska vara ängslig för att hitta här hemma? Jag har sökt på "mal+skadedjur" på google. Den liknar mal men "min" har tunnare och längre ben och skirare vingar än de jag hittar på bilder. Den är ca 2 cm lång. Säg att det inte är någon mal! Men vad är det då?

4 kommentarer:

desiree sa...

Nej jag tycker inte att det ser ut som en mal. Mer som en som har hamnat i fel årstid.

maria carlander sa...

det ser ut som en trollslända som tappat färgen..

Linda sa...

Näe, det är ingen mal. Malar har ingen sån mullig bakkropp som ditt flygfä har. De är mer små och korta (max 2 cm), och de smulas nästan sönder så fort man tar i dem. Ondskefulla är de i alla fall!

Garntrollet sa...

Det ser ut som en slända, helt ofarliga.

Det ska börjas i tid för att bli en stor rockartist :-) Det ser mer ut som dottern har handlag för att spela ståbas än gitarr :-)

Ha en trevlig helg.