söndag 1 november 2009

Det är för mycket rosa!

Min Traveling woman är snart klar, två varv kvar. Jag tar bild nu när det är dagsljus och blir bra färger. Sjalen är rolig att sticka, mönstret är lätt. Garnet, Zauberball, är härligt att sticka i och alla lila färgerna är ljuvliga och väldigt "Emmiga". Men så är det de rosa ränderna som dyker upp oftare än jag skulle önska. Jag visste ju att det var rosa i garnet men inte att det skulle bli så täta ränder, tänkte att de skulle smälta in och försvinna mer i det lila. Ni ser ju hur mycket rosa det är! Jag funderade en stund på att ta bort alla rosa bitarna, jo faktiskt! Men till slut bestämde jag mig för att försöka stå ut med det. Jag tänker på vad en vän sa en gång, hon hade lärt sig det på Sätergläntan. Om man blandar in en färg som man inte tycker om bland några färger man tycker om så kan den "fula" färgen lyfta de fina färgerna och man tycker att den fula färgen blir fin. Jag hoppas på att det blir så med denna sjalen. Färgterapi för mig.

6 kommentarer:

Ullfull sa...

Jag tycker det ser jättefint ut!!

BiZen sa...

Jag tycker den är vacker, hoppas du kommer att tycka om den!
//BiZen

Blenda sa...

Jag har ett liknande problem (om man nu kan kalla det problem, ett I-landsproblem då kanske:-) ). Men när jag köper garn, i härvor eller nystan, så tycker jag det är jättevackert med färgskiftningar - men jag gillar inte resultatet, inte när det blir randigt i alla fall! Och särskilt inte när man stickar sjalar, då blir ju ränderna dessutom ojämna, dvs inte lika tjocka, vilket stör mitt byråkratiska och fyrkantiga sinne! Jag måste helt enkelt lära mig vilken typ av färgskiftning som jag kan köpa, alla blir ju inte randiga...

Din sjal tycker jag är jättefin, jag gillar även den rosa färgen! :-) Hälsningar Blenda

Linda sa...

Det ser fint ut tycker jag! Det är spännande hur olika färger kan lyfta respektive dämpa varandra.

Anonym sa...

Tycker oxå den ser jättesnygg ut! Du, kompisen som gått på Sätergläntan, går hon att få tag i? Jag tänkte själv söka dit till nästa år nämligen..
/Sofia

Emmas dagar sa...

Sofia: Jag kommer inte in på dig blog så jag svarar här. Min Säterglänte-kompis har jag tyvärr ingen kontakt med längre. Lycka till!