lördag 20 november 2010

En stor väska, äntligen!

Jag ville ha en väska, en stor, i pärontyg. Jag hade material och idé och egentligen var det bara att sätta igång. Men att sätta igång kan ta lång tid för mig. Nu är den klar. En ordentligt tilltagen axelremsväska, ungefär i storlek som "vanlig" tygpåse. Jag var osäker på om axelremmen (tagen från en annars kasserad köpeväska) skulle räcka så jag sydde extra stora öglor att fästa dem i. Det visade sig vara en toppenidé, för nu kan jag även använda öglorna som handtag. Inuti är det orange foder med en extra ficka. Två knappar för att stänga igen väskan med, eller ha mindre öppning. Jag är nöjd!


Här är min första julklappsstickning. Jag har planerat att sticka 4 julklappsstickningar i år. Vi får se hur det går. Annars är folk vana vid att få en halvfärdig stickning i julklapp som jag stickar färdigt under julhelgen, och det funkar ju det med. Men den här kommer att bli klar. Det är Koftans axelvärmare i Sandnes Alpakka.

5 kommentarer:

Västmanländskan sa...

Så fin! :)

Och så matchar du ju husvagnen ;)

Martina sa...

Vilken jättefin väska du gjort!!

Mari G sa...

Hejsan

Snygg väska! Tänk om jag kunde få den energin och inspirationen att börja sy igen. Har massor med tyg :-) i diverse olika material.

Mari

metamorphosis sa...

Oh, att ge en halvfärdig stickning och sticka klart under julhelgen lät som ett bra tips tycker jag! Har själv tackat min lyckliga stjärna att vi ngt år firat jul på annandagen med min familj = hela juldagen att pyssla klart det sista.... ;-)

Väskan såg riktigt smart ut måste jag säga, med sina små handtag! Söker inspiration till den ultimata (och enkla) väskan så det kan hända att jag lånar iden om det går bra?

Tina sa...

Tack! :) Det är nr 236 och jag har valt ut de färgparier,som jag gillar mest. Resten färgar jag om.
Ett bra ställe att handla Norogarn är http://www.paviyarns.co.uk/
Låga priser och inte högre frakt än från många svenska nätbutiker.