tisdag 15 maj 2012

Thalia - Teststickad sjal

Jag fick den äran att teststicka ännu en sjal för Kirsten Kapur. En av tre sjalar i samlingen The three graces. Sjalen är välstickad...


Första gången jag stickade den, efter anvisningar för både garn och stickor, så var garnet slut långt innan mönstret. Upprepning. Andra gången gick det bättre men garnet räckte ändå inte till yttersta kanten, så det fick bli en snutt sockgarn längst ut. Inte riktigt vad jag tänkt mig, men så fick det bli.

Sjalen var rolig att sticka, mönstret är fint och garnet lyxigt, merino och silke från Chili gredelin. Men jag gillar inte sjalen. Hur kan det bli så?

Här finns fler bilder.

10 kommentarer:

Mari G sa...

Jag tycker den är snygg, både som sjal och på dig, den blå färgen är också snygg (nästan som min kjol jag stickar ju). :-)
Kanske för att du fick gör om den, så känns den inte "din".

Mari

Maria sa...

Så det var den du teststickade! Jag teststickade den andra. Din blev jättefin! Tråkigt att garnet inte räckte men den blev superfin!

sanna sa...

Läckert mönster! Snygg blev den också.

Jag vet vad du menar. Vissa sjalar jag har stickat är så vackra och roligt mönster. Garnet är toppen på alla sätt och även färgen. Men jag kan inte använda den, det går bara inte.

Sedan finns hopplösa stickningar som bara känns fel på alla sätt och vis men man forserar och gör klart ändå på nått vis. En sådan sjal har jag haft hela vinter. Så det kan bli.

Blenda sa...

Sjalen är fin!

Men du kanske inte gillar den för att den inte är din stil eller nåt?

Julia sa...

Jag tycker sjalen var jättefin, men surt att garnet inte räckte!

Kattis sa...

Kanske är det kanten som bråkar med dig? Här stickas också saker som inte faller på läppen, men då räcker ju i alla fall garnet längre...

vonnaponna sa...

Jösses vad fin. Och färgen är ju helt underbar om du frågar mig. Är det inget du behöver så kan vi byta mot något bra?

Vonnaponna sa...

Vad kul att du vill byta. Du såg lite av min stash närv du var här. Vill du något garn eller tyg eller presentkort på adlibris till en stickbok. Eller något annat? Du kan väl önska!

emma sa...

Åh, den ser superfin ut tycker jag!

marja sa...

Men va fin fin sjal!!!! Och vad vacker du är då fina Emma!