söndag 3 maj 2009

Vår första Maj-helg

I strålande solsken och bland nyutknoppade björkar premiärcampade vi en bit utanför Smedjebacken i helgen. Det var härligt barfotaväder, benen och armarna fick vara fria och vi fick ansiktena rödlätta av vårsolen. Det blev grillad mat i nyinköpt grill, äppeljuice i färgglada plastglas. Sambons ögon lyste av lycka när han köpte, satte ner och beskådade sina solcellslampor om kvällningen. Tösen tycker det är mysigt att krypa in i vagnen och sova, hon har en liten lyckodans och gottar ner sig i sängen varje kväll. Vi har tagit det stora beslutet:
Säsongscampa i sommar
.
Ni ska veta att detta inte riktigt känns bekant för mig än. Jag hade väl aldrig trott att jag skulle bli "en så´n som har husvagn", men nu är jag det. Och jag måste erkänna att jag börjar förstå vitsen med det hela.
Nu ska vi bara hitta något snyggt tyg att klä soffkuddarna i. Något litet mönster och klatchig färg. Nästa husvagnshelg får symaskinen bli med.
Det blir alltså Dalarna i sommar. Jag tar tacksamt emot alla evenemang som innehåller garner, ull och handarbeten. Spelmansträffar och -stämmor vill vi också besöka. Vi har lovat Tösen att titta på röda hästar med blommor och på midsommarafton besöker vi någon trevlig hembygdsgård. Kanske dags att plocka fram folkdräkten då?

Jag fick mycket stickat i helgen, synd bara att jag hade tappat bort mig i Laminariamönstret och stickade mest fram och tillbaka utan att hitta vart jag var. Inte förrns på hemvägen kom jag någon vart så nu är jag på gång igen.

Jag gjorde ett försök att sticka StickaMeras Majpulsvärmare i Silke-Tweed, men det blir bara platt och tråkigt. Jag vet inte vad jag ska göra med garnet. Kanske en halsduk eller sjal som bara ska ligga över axlarna. Jag har sett någonstans Candle Flame som halsduk, finns det mönster på den?

Pulsvärmarna gör jag kanske ändå, men jag måste ut och kika hos er andra Pulsklubbare och få tips om vilket garn ni använder till era.

Tack för alla fina ord om Tösen och hennes sockor!

Sist men inte minst: Jag är en vinnare!
Hos min vän Krumitott har jag vunnit en elefant! Ska bara bestämma mig för vilken, ni vet ju vilken velpotta jag är!

10 kommentarer:

annas alster sa...

Ja det mönstret är köpt där och funkar på Blend bamboo. Det är ett mönsterset med 3 mönster, fanns ett med "rille" på överdelen, det var jättefint!

Mikaela sa...

Mönstret på Candle flame halsduken finns säkert på Ravelry, vill minnas att jag hittat mitt mönster där... Det kan vara kul med husvagn! Vi hade vår första sommaren i fjol och det är faktiskt riktigt roligt! Jag hade heller aldrig trott att jag skulle ha husvagn, men ack så fel man kan ha ;)

Ulrica sa...

Åhå, då får vi komma dit och hälsa på er om det är där ni hänger hela sommaren.

Garntrollet sa...

Vad härligt med husvagn!

Här finns CF-mönstret som.pdf:

http://toveb.typepad.com/photos/patterns/candleflame02.html

Och jag måste få skicka en varningens ord om Silke-Tweed. Jag håller på att virka en halsduk i det och garnet känns väldigt, väldigt stickigt och hårt då jag lägger den runt halsen. Kanske blir det bättre efter tvätt...

Garntrollet (igen) sa...

Ps. Lägg till .html i slutet av adressen till mönstret så funkar länken :-)

Susanne sa...

Vad roligt att ni hittat till Dalarna. Ni har varit ganska nära vårt lantställer tror jag :) Vår stuga ligger en bit utanför Smedjebacken där mannen f.ö kommer ifrån. När det gäller husvagn är jag skadad sen barnsben, mina föräldrar envisades i alla år :) men visst finns det fördelar. Återkommer med diverse aktivitets- och garntips om du vill :) Må gott, Susanne

Linda sa...

Elefantgrattis! :)
Vi har precis köpt en guidebok över fornfynd i Dalarna, så vi tar nog också en tripp dit i sommar, dock utan husvagn.

ankie sa...

Välkommen till vackra dalarna i sommar.
Vi får väl se till att träffas lite, över en kaffe o lite stickning. Jag o Maria är bra på sånt, det är bara att hojta till.

Ulrika sa...

Så härligt!

Att campa med husvagn är himla mysigt, speciellt med små barn!

Vi får försöka få till någon slags sticka-på-spelmansstämma-träff!

Maria sa...

För lilla fröken rekommenderas Tomtelandet i Mora. Jag har varit där med mina och de älskade det. Tips är då att sluta upp när programmet startar du får en guidad dagsprogram fullt med spännande händelser :)